bus auto fiets
Naar boven
Download
brochure
Blijf op
de hoogte
Menu
Download
brochure
Blijf op
de hoogte

Locatie

Hoofddorp is dé stad van de Haarlemmermeer. Nieuwbouwproject Sterkenburg Hoofddorp is gelegen aan de rand van de wijk Toolenburg. Deze woonwijk is gelegen tussen het centrum van Hoofddorp en recreactiegebied Toolenburgerplas.

Zwembad-Het-Spectrum-in-Hoofddorp
Plas
Toolenburg2-850x636
NS station Hoofddorp
Polderhuis Kvdveer Dsc4844
Hoofddorp 11
Geniedijk (2)
Hoofddorp 8
Hoofddorp 10
Hoofddorp 9 (1)
Hoofddorp 1
Schiphol 1 (2)
Amsterdam 1 (2)

Nieuwbouwproject Sterkenburg

Op de plaats van het overdekt recreatiecentrum, Het Spectrum, wordt plaats gemaakt voor nieuwbouwproject Sterkenburg Hoofddorp. Het binnenzwembad wordt gesloopt en op deze plek komen de nieuwbouwwoningen. De bestaande sporthal wordt geheel gerenoveerd.  De locatie is gelegen op een herkenbaar punt, op de hoek van de Altenburg en de Assenburg. 

Het woningaanbod is divers. Er komen 27 rijwoningen in verschillende verschijningsvormen, 2 twee-onder-één-kapwoningen, 10 stadswoningen en 16 huurappartementen. Iedere woning heeft een parkeerplaats op eigen terrein. Tevens zijn er bezoekersparkeerplaatsen in de nabijheid van de woningen en de sporthal. 

De randen van het plan sluiten aan op de bestaande woonomgeving. Binnen het plangebied ontstaat een eigen identiteit. Bij de inrichting van de autovrije pleinen tussen de woningen is veel aandacht voor groen. Het worden plezierige plekken om te verblijven en om je kinderen te laten spelen. 

 • Omgeving

  De Toolenburger plas is een recreatiegebied van maar liefst 85 hectare groot ten zuiden van Hoofddorp, grenzend aan de woonwijk Toolenburg en Floriande. Het recreatiegebied kent een groot meer met daaromheen stranden, wandelpaden en bos.

  Sterkenburg Hoofddorp ligt ten zuiden van Amsterdam, Schiphol en Haarlem en ten noorden van Leiden. Via de randweg N201 en de A4 en A5 en via het spoor zijn de omliggende steden eenvoudig en snel te bereiken.  

  Het strand ligt op ca 20 autominuten. Het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en de badplaatsen Noordwijk, Zandvoort en Bloemendaal zijn allemaal binnen 30 autominuten bereikbaar. 

  Tegenover de locatie ligt op dit moment een benzinepomp. Deze zal in de toekomst verdwijnen. Ook hier zal nieuwbouw gerealiseerd worden.

 • Hoofddorp

  Hoofddorp is gelegen in de gemeente Haarlemmermeer en heeft circa 73.900 inwoners. Er zijn veel (internationale) bedrijven gevestigd in de omgeving.

  Het centrum van Hoofddorp kent een groot en gevarieerd winkelaanbod. Er zijn tevens diverse horeca- en uitgaansgelegenheden. Voor cultuur kan je terecht bij het cultuurgebouw aan het Raadhuisplein. Dit bestaat uit Schouwburg De Meerse, cultureel centrum Pier-K, een bibliotheek en poppodium Duycker.   

  Hoofddorp beschikt over een NS-station aan de Schiphollijn met treinen naar o.a. Schiphol, Amsterdam, Utrecht, Hilversum, Leiden, Den Haag, Liemen, Lelystad en Almere. 
  Van Hoofddorp naar het zuiden loopt de HSL-Zuid (Hoge Snelheids Lijn) in de richting Rotterdam - Breda - Antwerpen - Brussel. 

 • Toolenburg

  Sterkenburg-Hoofddorp ligt aan de rand van woonwijk Toolenburg. Deze wijk kent een gevarieerd woningaanbod.

  Op loopafstand ligt het recent vernieuwde, overdekte winkelcentrum Toolenburg. Het winkelaanbod is divers: je vindt er een bakker, Keurslager, kaasspecialist, boekenwinkel, parfumerie, dierenspeciaalzaak en natuurlijk de nodige supermarkten. Ook voor een bosje bloemen, speelgoed en de leukste kleding kun je hier terecht.

  In de wijk zijn ook diverse basisscholen, kinderopvang en middelbare scholen.

  Verder heeft Toolenburg verscheidene sportclubs (ZPCH en SV Hoofddorp). Er zijn tennisbanen, een honkbalveld, een fitnesscentrum en een overdekt recreatiecentrum, genaamd Het Spectrum. Op deze plek, waar vroeger het binnenzwembad zat, komt nieuwbouwplan Sterkenburg Hoofddorp. De sporthal wordt geheel gerenoveerd en biedt mogelijkheden voor onder meer turnen, basketbal of badminton.

Centrale ligging

Nieuwbouwproject Sterkenburg Hoofddorp is zeer centraal gelegen.  Hoofddorp ligt ten zuiden van Amsterdam en ten noorden van Leiden.  Door de goede uitvalsverbindingen zijn zowel per auto als met het openbaar vervoer het nabij gelegen Schiphol, Amsterdam, Haarlem en Leiden goed te bereiken.  

Afstand tot
Station Toolenburg 3 Min
Winkelcentrum Toolenburg 3 Min
Hoofddorp Centrum 8 Min
Hoofddorp CS 12 Min
Schiphol 13 Min
Amsterdam CS 30 Min 30 Min